Klima uređaji


Kontakt

Cenovnik usluga

Poslovni podaci


Aktuelnosti


Grejanje na klimu

Klase klima uređaja

Klima i prostorija


Spektar usluga


Ugrednja klima uređaja

Servis klima uređaja
061 160 74 16

062 848 32 43

011 257 82 81

064 661 80 29


Grejanje na klimu

Pored standardnog načina centralnog grejanja, koji je u većim gradovima najzastupljenijie, mnogi koji nemaju centralmo grejanje opredeljuju se za grejanje na struju.


Postavljase pitanje, da li se ,,isplati,, grejanje klima uređajem. Odgovor je ,,DA,,klima uredjaji troše manje električne energije od ostalih grejnih tela koja rade na struju.


Za 1.2KW utrošene električne električne energije klima emituje 2,5-4KW energije,podaci za klimu od 12 000Btu, količina emitovane energije zavisi od energetske klase uređaja. Klima uređaji, osim električne energije, koriste i energiju sabijenog gasa-freon.Tako dolazi do pomenutog efekta.


Kada govorimo o grejanju, obične klime mogu da rade do minus pet stepeni, do tačke smrzavanja u spoljnjoj jedinici. Prilikom kupovine klime koja će služiti za grejanje, bolje je kupiti uređaj koji nosi naziv INVERTER koji može da greju i kada je napolju minus 15 stepeni.


Karakteristika ovih uređaja  nije samo u tome što radi na nižim temperaturama, nego što potrošnja struje kod njih manja. Za razliku od klasničnih ON/OOF klima, inverter tehnologija omogućava rad kompresora prema potrebi i samim tim, promenljivu potrošnju struje. Npr. klima dvanaestica trosi 1.2KW sve vreme dok ne postigne željenu temperaturu, ta potrosnja se smanjuje i do 0.8KW što prestavlja značajnu uštedu.


Kao i prilikom hladjenja, za svaki stan ili prostorije koje je potrebno grejati treba izrčunati potreban kapacitet klima uređaja. Klima dvanestica uglavnom pokriva 60m2, ali otvorenog prostora. Svaki stan se sastoji od nekoliko soba, klima jednostavno ne može u svim prostorijama da stvori jednaku temperaturu.


,,NOVO,,-DODATNI GREJACI ZA KLIMU


Kod nas mozete uz malu finansisku nadoknadu i prepravku vase stare klime dobiti INVERTER ,tako sto se ugrade dodatni grejaci.


Grejač za klimu omogućava da uredjaj radi i do -30C spoljne temperature.


Grejač je dužine 3-5 metra.


On se montira u spoljnoj jedinici jednim delom oko kartera kompresora sto omogućava da se ulje u njemu ne zaledi i da prilikom starta ne pohaba unutrašnje delove kompresora,najveći deo grejača se montira na sacu spoljne klime i sprečava da se u toku otapanja voda koja se nalazi u tacni ne zaledi uticajem spoljne temperature i završetak grejača se montira u donjem delu saća jer sprečava mogućnost da se led od otapanja stvori u tom delu.


-Termostat koji uključuje odnosno isključuje grejač montira se na spoljni deo poklopca koji je povezan sa sklopkom koja pusta struju .Grejac je jacine od 130w.


-Grejač se montira i na već namontirane klima uređaje.